ImageDit is een eerbetoon aan de bokser Arturo "Thunder" Gatti die 11 juli 2009 op 37 jarige leeftijd op tragische wijze om het leven kwam. Arturo Gatti's vrouw, de voormalige erotische danceres, Amanda Roderigues wurgde hem in zijn slaap met de draagriem van haar Gucci handtasje. Dat Gucci maak ik er nu van . Klinkt iets pikanter. Echt harde bewijzen zijn er niet gevonden. Het blijft vreemd wat dat Amanda Roderigues niet kan verklaren dat ze 10 uur in de hotelkamer doorbracht zonder te realizeren dat Gatti dood was. De politie had wel bloedsporen op de draagriem gevonden. De familie van Gatti is nog bezig haar te vervolgen. Not end of story.

Arturo Gatti is geboren in Italie en opgegroeid in Montreal Canada. He woonde in Jersey City (NJ) sinds 1991. Hij won 2 wereldtitels in zin 16-jarige prof carriere. In 1995 won hij zijn eerste door Tracey Harris te verslaan op punten. Hij werd toen IBF junior lightweight world champion. Hij won zijn 2e titel in een andere gewichtsklasse door Gianluco Branco op punten te verslaan. Hij won nu de WBC junior welter title in 2004. Hij verdedigde deze titel 2 keer voordat hij verloor van Floyd Mayweather jr. op TKO in de 6e ronde in juni 2005. Hij keerde terug in de ring in juli 2006 en won op TKO in de 9e ronde van de welter kampioen Carlos Baldomir gevolgd door een one-sided beating door de voormalig "contender" star Alfonso Gomez in 2007.  De scheidsrechter had deze partij veel eerder moeten stoppen. Hij verklaarde later in ene interview dat hij dit bij een ander wel had gedaan maar niet bij Arturo Gatti. Bij Gatti is er altijd de mogelijkheid dat hij hersteld en en terugkomt.

Zijn gevechten tegen Micky Ward zijn wereldberoemd en zijn zelfs uitgeroepen tot "fight of the Year". De eerste verloor hij van de Ier, de 2 daarna won hij. Wat een gevechten.. zeg maar slachtpartijen. Beide boksers gingen er volin. Gatti bokste op een bepaald moment bijna buiten bewustijn , maar ipv Ko te gaan hervatte hij zijn combinaties en gaf Micky Ward er weer van langs. Gatti is een beetje het type bokser "Rocky". Geven en nemen en gewoon weigeren om KO te gaan. Tijdens de 2e partij brak hij in ronde 4 zijn hand maar vocht door en won.  "It wasn't a trilogy. It was a thrillogy" Lenn Robbins, New York Post. Kijk en bewonder Gatti, een bokser die zich voor 110%  inzet.

ABOV AMSTERDAM - Amstelkade 13 - 1078 AB Amsterdam - +31(0)20 679 626 8