Overige informatie ABOV

Ontwikkeling
Door de bokstraining groeit je zelfvertrouwen. Je ontwikkelt kracht, souplesse, snelheid en je conditie verbetert. Sommigen zien de recreatiesport als een opstapje naar het wedstrijd boksen, de meeste mensen willen hun conditie verbeteren en “lekker bezig zijn” met boksen. Maar misschien kun je op een gegeven moment een stapje hoger trainen en doe je mee met de wedstrijdboksers. Bij de wedstrijdtraining train je op hoog niveau om in de wedstrijdsport mee te kunnen doen. Deze wedstrijden worden uiteraard  gedaan onder auspiciën van de Nederlandse Boksbond.

De sporters
De sporters van ABOV komen uit alle lagen van de bevolking, en dat maakt ABOV een unieke sportclub. De advocaat, de slager, de student, de leraar, de timmerman, de kunstenaar, mannen én vrouwen van verschillende nationaliteiten trainen bij ons.

Plezier
ABOV staat bekend als een sportschool met een 'Amsterdamse Karakter'. Bij het recreatief boksen staat het plezier en teamspirit bovenaan..

Materiaal
ABOV beschikt over het basismateriaal als je de eerste keren komt trainen. Bokshandschoenen, punchhandschoenen, bokskappen en springtouw. Wij gaan er wel vanuit dat als je bij ons blijft traint dat je zelf het basismateriaal aanschaft. Ook raden wij iedereen aan om meteen een gebitbeschermer, een bitje, aan te schaffen. Bij het sparren is een bitje verplicht.

Verkoop
Je kunt je boksartikelen bij ons aanschaffen.

ABOV AMSTERDAM - Amstelkade 13 - 1078 AB Amsterdam - +31(0)20 679 626 8