Groepslessen

Bij ABOV wordt recreatief gebokst, dat wil zeggen: we richten ons op sporters die niet perse aan wedstrijden willen deelnemen maar wel aan de  bokstraining. Op mensen die hun conditie willen verbeteren en “lekker bezig willen zijn” met boksen De trainers van ABOV zijn er voor alle sporters die op zoek zijn naar de meest complete training die er bestaat: een boks workout!

Onze bokstraining is intensief en zeer gevarieerd. De trainers hanteren geen specifieke volgorde in de training. De creativiteit van de trainer maakt dat de lessen spannend blijven. Elke training is anders. Daarnaast wordt er bij de training zorgvuldig rekening gehouden met de verschillende niveau’s. Erkende NBB trainers geven in groepsverband les en houden goed in de gaten of je een recreant, getraind sporter of wedstrijdbokser bent.

Buikspier kwartier waarbij crunches worden gedaan
Het krachthonk van ABOV met losse gewichten
Zaktraining als onderdeel van de bokstrainingen

De training is klassikaal waardoor sociale contacten en vriendschappen kunnen ontstaan. Als je de sportschool verlaat voel je dat je een complete training hebt gehad. Je zult zien hoe snel je vordert. 

Buiten de trainingen ben je ook altijd welkom tijdens openingstijden om te komen trainen in het krachthonk. Hierbij kun je ook altijd advies of hulp vragen aan de trainers die op dat moment rondlopen. Als je meer persoonlijke begeleiding wilt kun je ook even een hier een kijkje nemen bij onze informatie over personal training.


Persoonlijke begeleiding tijdens gemengde trainingen

Hieronder kun je zien wat je kunt verwachten in een gemiddelde boks workout:

• Warming-up en conditietraining.
• Grond- en krachtoefeningen
• Schaduwboksen
• Zaktraining
• Krachttraining
• Techniek
• Sparren
• Stretchen en rekoefeningen.
• Cooling-down.


Sparren tijdens de training
Het sparren speelt een rol in de training, de nadruk ligt daarbij vooral op de techniek. Ervaren boksers houden rekening met je niveau tijdens het sparren. Als je bij het sparren niet op je gezicht geraakt wilt worden dan spreek je dat van te voren af. Boksen is natuurlijk “The Noble Art of Self Defence”. Veiligheid staat altijd voorop!

Sparren met elkaar tijdens de groepstrainingen
Sparren met elkaar tijdens de bokstrainingen

Wedstrijd- of recreatieboksen?
Niet iedereen wil wedstrijd boksen en dat hoeft ook beslist niet. Vanaf je 9e jaar kun je bij ABOV terecht om de beginselen van de bokssport te leren. Er wordt niet hard geslagen (dat mag niet eens). Wel leer je de technieken, reageren, verdedigen. Vanaf je 11e jaar mag je wedstrijdboksen.  Deze wedstrijden worden uiteraard  gedaan onder auspiciën van de Nederlandse Boksbond.